Zelené potraviny

Právom môžeme zelené potraviny pre ich výnimočné vlastnosti a účinky na ľudský organizmu zaradiť medzi superpotraviny. Všeobecne môžemeJečmen dovýhonky mladého zeleného jačmeňa kategórie "zelené potraviny" zahrnúť všetko čo je čistý prírodný produkt najlepšie v pôvodnej zelenej farbe, obsahujúce maximum prírodných látok a upravený púhym šetrným sušením bez ďalších konzervantov prísad a farbív. Toto je veľmi často používaná "definícia - názor" čo si pod týmto názvom môžeme predstaviť. Ak povieme Zelené potraviny ľudia si predstavia najčastejšie zelený čaj, špenát, brokolica, zeler, ale málokedy mi ľudia odpovie - mladý jačmeň, pšenica či riasa. Do skupiny "zelených potravín" patrí práve výrobky z jačmeňa, pšenice, lucerny a ďalej riasy (sladkovodné alebo morské) upravené sušením (sušením vylisovanej šťavy, alebo výhonkov mladej pšenice, jačmeňa alebo lucerny do 300C) a lisovaním do tabliet a tiež priamo sušením morské riasy vo svojej pôvodnej forme ..

Velké srovnání Chlorell-1_4.11.2013.pdf (180,5 kB)
Velké srovnání Ječmenů-2_4.11.2013.pdf (143,1 kB)
Velké srovnání Spirulin-1.pdf (102,7 kB)
 

Článek: Uzdravující zelené potraviny

 

Zelené potraviny

Greenfood

23.02.2015 21:52
Módne zelené potraviny: Sú skutočne tak zdravé? Užívanie zeleného jačmeňa, chlorelly alebo spiruliny je súčasným veľkým svetovým trendom vo výžive. Je ale pravda všetko, čo sa o greenfood tzv. "Zázračných potravinách" hovorí? A sú spojené s ich konzumáciou nejaké riziká? Na jar a v lete "Zelené...

Diskusní téma: Zelené potraviny

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok