Greenfood

23.02.2015 21:52

Módne zelené potraviny: Sú skutočne tak zdravé?

Užívanie zeleného jačmeňa, chlorelly alebo spiruliny je súčasným veľkým svetovým trendom vo výžive. Je ale pravda všetko, čo sa o greenfood tzv. "Zázračných potravinách" hovorí? A sú spojené s ich konzumáciou nejaké riziká?
Na jar a v lete

"Zelené potraviny sú podľa východného poňatie takzvane ochladzujúci potraviny. Odporúčam je užívať v trojmesačnej kúre v jarných a letných mesiacoch. Na zimu je vynechať a nahradiť, zahrievacími potravinami ', ". Tiež ste počuli, že vďaka takzvaným zeleným potravinám - teda mladému jačmeni, spiruline a chlorelle - schudnete, budete mať dokonale vyladené zažívanie ...? Pozreli sme sa na ne zblízka!

 

Mladý zelený jačmeň: skvelý proti zápche

Mladý čiže zelený jačmeň je vlastne klasický jačmeň, aký dobre poznáte, len sa zbierajú jeho mladé výhonky asi 14 dní staré. Látky Zelený jačmeňobsiahnuté vo výhonkoch mladého jačmeňa sú schopné prenikať až do vnútra buniek, ktoré účinne chránia, a tým významne prispievajú k podpore zdravia.

Zelený jačmeň - šťava "Vďaka silným antioxidačným účinkom mladý jačmeň znižuje riziko vzniku rakoviny, pomáha regenerovať organizmus a zabraňuje starnutiu organizmu," uvádza Pavlína Dostalíková z Inštitútu zdravého životného štýlu - NutriCentra, ktorá ďalej podotýka, že veľmi účinný je pri liečbe zápchy, pretože obsahuje veľké množstvo vlákniny, ktorá pomáha urýchliť peristaltiku čriev.

"Mladý jačmeň môžete kúpiť v podobe sušeného prášku získaného pomletím suchých mladých výhonkov alebo jeho prášok z usušenej šťavy získanej z vylisovaním kapustných výhonkov jačmeňa. Pri výbere je určite dôležité zistiť teplotu sušenia prášku, teplota by mala byť maximálne do 40 ° C, aby si jačmeň zachoval čo najviac, živých 'látok, ". Rozhodne odporúča sa pri výbere prikloniť k "tzv. Sušené šťave" - ​​obsahuje viac výživných zložiek, lepšie sa trávi a obsahuje menej vlákniny. Dobrý výrobca by tieto informácie mal uviesť v príbalovom letáku.

Odporúča preštudovať dôkladne dávkovanie a opis výrobku, aby sme poznali čo presne užívame a tiež aké množstvo. U niektorých predajcov sa tiež môžete stretnúť s nadmerným dávkovaním, čo môže spôsobiť veľkú záťaž na organizmus.

viac o  účinkoch zeleného jačmeňa  ...

Chlorella: super pre detox

Chlorella je sladkovodná riasa, ktorá je významným zdrojom vlákniny (60%), železa, vitamínu E, kyseliny listovej, chlorofylu aj proteínov.
"Najčastejšie sa používa pri detoxikačných kúrach, odporúča sa ako kvalitný zdroj železa pre chorých anémiou. Popisujú sa jej pozitívne účinky a vplyv na metabolizmus tukov a cukrov, protizápalové a hojivé účinky. Vláknina z chlorelly na seba viaže toxický odpad a pomáha ho odvádzať z tela a tým môže mať pozitívny vplyv na zníženie hmotnosti. Chlorella tiež veľmi dobre ovplyvňuje črevnú mikroflóru. Dokáže totiž v črevách pripraviť ideálne prostredie pre zdraviu prospešné baktérie - laktobacily a súčasne pôsobí ako prírodné antibiotikum.

viac o účinkoch chlorelly ....

Spirulina: keď máte plesne

Spirulina je zelenomodrá sinice, ktorej vek na Zemi sa odhaduje na asi 3,5 miliardy rokov. "Rovnako ako chlorella je veľkým zdrojom proteínov a Spirulina Freshvlákniny, pôsobí antibakteriálne, upravuje mikroflóru a chráni pred civilizačnými chorobami. Spirulinu môžete kúpiť ako vo forme prášku, tak aj vo forme tabliet.

Viac o účinkoch spiruliny ...

Spirulina je výnimočná obsahom chlorofylu, beta karoténov, železa, enzýmov, vitamínu B12, proteínov, kyseliny listovej, esenciálne nenasýtené mastné kyseliny. Je vhodná predovšetkým pre detoxikáciu organizmu, posilnenie imunity (je násobne účinnejší ako echinacea a aloe vera), normalizáciu hladiny cukru v krvi, normalizácii hladiny cholesterolu a doplnenie ľahko stráviteľných bielkovín, ktorých má oveľa viac než mäso i ryby.

Diskusní téma: Greenfood

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok