Arónia

10.02.2015 23:26

Čierna Aronia proti chrípke

Chrípková sezóna je opäť v plnom prúde! Drahé lieky a umelé vitamíny nie sú jediným riešením, ako chrípke predchádzať a bojovať s ňou. Existuje mnoho spôsobov, ako bojovať s prechladnutím. Okrem liekov a vitamínov v kapsuliach, sú tu tiež úplne prirodzené cesty, ktoré náš organizmus toľko nezaťaží. Niekedy stačí naozaj málo. Úprava nášho jedálnička, pohybová aktivita, dostatočný spánok alebo dostatočný odpočinok môžu byť účinnou prevenciou pred neduhmi chorôb.

      Ako sa chrániť pred vírusovým ochorením? Včasné očkovanie väčšinou pomôže len malému percentu ľudí, pretože príroda je vždy rýchlejší ako výskum a výroba funkčných vakcín pôsobiacich na poslednú mutácie vírusov.

ArónieDbajte na správnu životosprávu a posilňujte svoj imunitný systém. Snažte sa konzumovať čo najviac vlastných čerstvých zdrojov ovocia a zeleniny, prípadne do denného jedálnička zaraďujte ich alternatívu formou ovocných alebo zeleninových štiav, pretlakov, sušených prášky alebo sušeného ovocia. Zároveň chodievajte často na prechádzky alebo športujte na čerstvom vzduchu. V rámci možností sa otužujte pravidelnými návštevami sauny alebo studenou sprchou. Odporúča tiež preštudovať účinky aj iných superpotravín a zaradiť ich do nášho jedálnička.

Čierny žeriav - temnoplodecV boji s útočiacimi bacily sa naše sily podstatne znásobí, ak vedľa zdravého jedálnička budeme dostatočne odpočívať a dbať na teplý odev. Pritom platí toto základné pravidlo, že vždy je lepšie viac tenkých vrstiev, ako jedna silná. Dnešné módne trendy navyše fandia vrstvenie, takže fantázii sa medze nekladú. Rýchlo zistíte, že týmto pravidelným režimom ušetríte veľa peňazí za lieky a hlavne si nebudete komplikovať život neustálym kašľaním, chrípka, viróza, smrkaním a behaním po lekárňach. Aj napriek všetkej starostlivosti o svoje zdravie sa však môže stať, že útok bacilov bude príliš výdatný a telo kapituluje. Ani v tomto prípade však nie je potrebné strácať hlavu. Dostávame len signál, že si máme na chvíľu odpočinúť a stráviť pár dní v posteli môže byť aj príjemné, ak si uvaríte horúci čaj a pustíme sa do čítania poučné alebo inak zaujimavé knížky- pre zdravie je dôležitý aj odpočinok !!.

      Ak ste sa ešte stále nerozhodli, vyskúšajte Aronia, nejakú inú prírodnú šťavu alebo celú škálu superpotravín práve teraz! Sami sa presvedčíte, že priateľstvom s prírodným ovocia v akejkoľvek podobe je život v dobe vírusových nákaz oveľa príjemnejšie a veselšie.

Účinky Aronia čierne:

 

      Plody arónie majú blahodarný vplyv na krvný obeh, znižujú hladinu cholesterolu v krvi aj krvný tlak. Odporúčajú sa preto pri arterioskleróze. Prospešné sú dokonca aj pri cukrovke - obsahujú totiž prírodný sorbit, sladidlo vhodné aj pre diabetikov. Cenný je nielen obsah vitamínov, ale tiež bioflavonooidů, rutínu pre pevné cievy, ktorý sa z plodov aj extrahuje na výrobu liečiv, a ďalej železa, jódu, fluóru, mangánu a ďalších mikroelementov, nevyhnutných pre pevné zdravie a vitalitu.

      V roku 2003 vedci z Univerzity of Maryland získali náznaky, že látky izolované z arónie by mohli mať veľký efekt v boji s rakovinou hrubého čreva. Priaznivé ochranné účinky pri vážnych črevných problémoch, vrátane akútnych lézií, potvrdili aj japonské štúdie vykonané na laboratórnych zvieratách. Zdravotný význam má aj zavarená arónie. Ale ešte prínosnejšie sú však čerstvé plody arónie. Trpkú chuť možno odstrániť tlačením plodov v kombinácii s medom (alebo inými prírodnými sladidlami) alebo smotanou.

      Arónie - čierny žeriav je výdatný zdroj antioxidantov, ktorý môže byť prospešný na prevenciu a zníženie rizika ochorenia spôsobeného tzv. Oxidačným Aronia origi- výrobky z Aróniestresemt. Pri meraním antioxidačné sily, kapacity absorpcie kyslíkových radikálov (ORAC), vykazuje arónie čierna - arónia jednou z najvyšších doteraz zaznamenaných hodnôt.

      Svojím vysokým obsahom účinných látok má arónie v dnešnej uponáhľanej dobe značný význam práve pre všetkých tých, ktorí dávajú Aróniaprednosť sústavnému upevňovaniu svojho zdravia kvalitnými stravovacími návykmi a konzumáciou vysoko kvalitných prirodzených prírodných doplnkov stravy, pred užívaním synteticky vyrobených náhradiek vitamínov, minerálov a antioxidantov.

Zdroj: www.aroniaoriginal.cz, www.wikipedia.org, www.nazeleno.cz